Victoria, Taurus en Konstantin

Manhattan, Bryant park. Vandaag is het de laatste maandag van mei: Memorial Day, een officiële feestdag in Amerika, een vrije dag. Het is nog vroeg in de ochtend en het heeft geregend. Daardoor is het niet meer zo benauwd als de voorgaande dagen. Het park is vrijwel verlaten. Ik loop er langs op weg naar de metro maar zie dan een man met twee hondjes.
Eerst wil hij zelf niet op de foto omdat hij net gesport heeft. Ik mag dan wel foto's van de honden maken. Maar als we in gesprek raken verandert hij van gedachten. Dat is mooi, het gaat tenslotte om hond én baas.
Konstantin komt uit Moskou en is met zijn gezin en de honden een maand lang op vakantie in de VS. "We zitten in een hotel op Times Square en dit park is wel fijn. Je mag hier niet overal komen met honden is mij gebleken. De lichtbruine hond is Victoria want she is a winner. Ze is vijf jaar en de zwarte heet Taurus, hij is vijfenhalf. Nee, ze zijn geen familie van elkaar."
Op mijn vraag wat hij van New York vindt moet hij even nadenken. "Het valt me mee, het is niet zo erg als ik had gedacht. Mijn kinderen vinden het hier geweldig, vooral de oudste van veertien. Ze verheugen zich ook al op Las Vegas en Los Angeles. Wat de tattoo op mijn arm betekent? Het staat voor emoties: happy, sad, angry en love. Hij is nog niet af, mijn arm komt vol tot aan mijn pols. Er komen ook nog tattoos over mijn drie kinderen. Hoe die eruit gaan zien, daar denk ik nog over."
We hebben niet veel over zijn honden gesproken maar ik kan wel zien dat Konstantin heel zorgzaam voor ze is.

DSC02153

DSC02166

DSC02161

DSC02152