Dondi, Valentine, Donna en Michael

Vanuit midtown Manhattan gingen we met de metro (ca. 45 min.) naar de Verrazanobrug. De brug verbindt Brooklyn met Staten Island. Dit is echt een compleet andere wereld dan Manhattan maar net zo goed een deel van New York City. Er is een mooi wandel- en fietspad langs het water en veel bankjes. Er komen nogal wat honden langs, vaak met een jogger dus die zijn snel weer weg. Donna en Michael doen het wat kalmer aan en ik mag foto's maken. Natuurlijk met deze prachtige brug op de achtergrond.

IMG_2740

"De Siberische Husky heet Dondi en is vijf. Valentine is een chocolade labradormix van tweeëneenhalf. Ze zijn allebei rescue dogs en kunnen het heel goed samen vinden. Er zijn veel honden waar een nieuw thuis voor wordt gezocht. Er zijn allerlei redenen waarom mensen niet meer voor hun honden kunnen of willen zorgen. En soms worden honden gewoon aan hun lot over gelaten. Dan komen ze dus in een van de asiels terecht. Als zich geen nieuwe eigenaar meldt worden veel honden afgemaakt in een kill shelter."

IMG_2748

IMG_2747

"Om een hond uit het asiel over te nemen gelden strenge regels. Men wil er absoluuut zeker van zijn dat de hond een goed tehuis krijgt."

IMG_2742