Saffier en Henri

Vlakbij het Kanaal neemt Henri even de tijd om met Saffier op de foto te gaan. "Saffier is een Mechelse herder van 11 en hij is altijd bij mij. Hij loopt mee met de bakfiets of zit in de bak. Ik verzamel oud ijzer om te verkopen. Soms heb ik wel 300 kilo aan oud ijzer in de bakfiets. Dan moet Saffier zelf lopen want anders zou er nog eens 35 kilo bijkomen. Ja ik heb wel een goede conditie. Maar fietsen doe je vooral met je benen. Ik zie vaak mensen fietsen die hun hele lichaam gebruiken maar dat is fout. De kracht moet uit je benen komen. Saffier houdt veel van water. Als ik een stevige stok in het water gooi haalt hij hem op en dan til ik hem zo aan de stok weer op de kant."

mechelse herder | hond en baas | Saffier en Henri

mechelse herder | hond en baas | Saffier en Henri

mechelse herder | hond en baas | Saffier en Henri

[maxbutton id=”1″]