Daphne en Ralf

Ralf is de schipper van de Hollandia, een hotelschip dat tijdens het festival Into The Great Wide Open in de haven van Vlieland ligt.

"Dit schip is al bijna honderd jaar oud. Het is een tweemastklipper, gebouwd als vrachtschip. In het voormalige ruim zijn nu de hutten waar mensen kunnen overnachten. We zijn een bed and breakfast maar maken ook zeiltochten op de Waddenzee met groepen. Harlingen is onze vaste ligplek maar we kunnen overal naar toe varen.

IMG_7146

Op een schip hoort een hondje, dat is Daphne. Ze is ongeveer twee jaar en ze komt uit Roemenië. Ik kreeg haar via een vriendin die Daphne in eerste instantie heeft opgevangen toen ze in Nederland kwam. We weten niet wat Daphne heeft meegemaakt maar ze was heel erg angstig in het begin. Het eerst half jaar heb ik gewacht tot ze helemaal op haar gemak was. Daarna ben ik haar dingen gaan leren.

IMG_7142

Ze is heel slim en luistert goed. Zo zal ze bijvoorbeeld nooit in het gastenverblijf komen. Dat is verboden terrein voor haar want niet iedereen houdt van honden."

IMG_7151

IMG_7148

IMG_7147

[maxbutton id=”1″]